Corian ®

wat is Corian ®

Golvende, zichtbaar naadloze, organische vormen, gedurfde effecten van kleur en lichtdoorlatendheid – als u het kunt bedenken, kunt u het ook maken met Corian®.

Corian® is een veelzijdig materiaal dat gekend staat om de naadloze ‘solid surface’ afwerking. Het is massief en niet-poreus en leent zich perfect in keukens en badkamers. Corian® werd 30 jaar geleden ontwikkeld door Dupont voor de industrie. Door de grote belangstelling van interieurontwerpers en interieurarchitecten is Corian® ondertussen niet meer weg te denken uit de hedendaagse interieurinrichting.

vd!design corian

voordelen

alle pluspunten op een rij

icon duurzaam

Duurzaam

Om in alle fasen van het productieproces de afvalproductie en het energieverbruik te beperken, wordt Corian® volgens strikte normen geproduceerd.

icon sterk

Sterk

Corian® is een massief, niet-poreus, homogeen plaatmateriaal dat bestaat uit ± 1/3 acrylaat en ± 2/3 natuurlijke mineralen. Het schilfert niet en is goed bestand tegen slijtage door dagelijks gebruik. Bovendien biedt het weerstand tegen de meeste stoten en krassen.

icon makkelijk in onderhoud

Makkelijk in onderhoud

De naadloze afwerking van het harde oppervlak zorgt ervoor dat Corian® gemakkelijk in onderhoud is.

icon niet poreus

Niet-poreus

Corian® is een niet-poreus materiaal. Het is over de hele dikte massief en kan met onopvallende naden verwerkt worden, waardoor een hygiënisch oppervlak ontstaat. Corian®-oppervlakken geven de groei van bacteriën of schimmels geen kans. 

icon herstelbaar

Herstelbaar

Oppervlakken in Corian® zijn vernieuwbaar. Ze kunnen volledig in hun oorspronkelijke staat hersteld worden met een gewoon, mild schuurmiddel en een schuursponsje. 

icon naadloos

Naadloos

Corian® realiseert een vloeiende overgang tussen de verschillende elementen. Van werkblad naar wand, van spoelbak naar spatwand. De onopvallende naden zorgen ervoor dat nagenoeg elk design gerealiseerd kan worden.

geïnteresseerd?

maak nu een afspraak online